
Če imate radi kremne sladice in višnje, potem morate poskusiti ta recept. Svojim bližnjim postrezite okusno sladico, ki ji pravijo kar "rdeča kapica".
Oglaševanje
Številni pravijo, da gre za najboljšo sladico, kar so jih kdajkoli poskusili. Poskusite recept, ki so ga objavili na zadovoljna.hr.
Kolač "Rdeča kapica" – sestavine:
Biskvit:
- 5 jajc
- 170 g sladkorja
- 1 kisla smetana (200 g)
- 100 g margarine ali masla
- 1 pecilni prašek
- 10 žlic moke
- 1 kozarec višenj
Krema:
Oglaševanje
- 750 g skute
- 5 žlic sladkorja
- 2 vaniljeva sladkorja
- 1 želatina (10 g)
- 4 žlice hladne vode za želatino
- 1 l sladke smetane
Preliv:
- 400 ml višnjevega soka
- 4 žlice sladkorja
- 2 vrečki rdečega preliva za torte
Priprava:
Oglaševanje
Najprej odcedite višnje. Beljake stepite v čvrst sneg, rumenjake pa s sladkorjem penasto umešajte. Dodajte kislo smetano in stopljeno, ohlajeno margarino ter pomešajte. Nato primešajte še moko s pecilnim praškom in sneg beljakov.

Maso razporedite v pekač (31 x 29 centimetrov, obložen s papirjem za peko). Pecite 10 minut pri 180 stopinj Celzija, nato dodajte višnje in pecite še 20 minut. Pustite, da se kolač ohladi.
Za kremo najprej pripravite želatino. V skledi skuto zmešajte s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, nato pa med mešanjem počasi prilijte želatino. Stepite sladko smetano in jo nežno vmešajte v skutno maso. Namažite na biskvit.
Oglaševanje
Za preliv zmešajte višnjev sok (do 400 ml), sladkor in prašek za tortni preliv. Zavrite, mešajte, dokler mešanica ne postane povsem gladka in še tekočo prelijte po kremi. Kolač postavite na hladno, da se strdi. Pa dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje